Trespa project van de maand – Februari 2024

Rehobothschool, Nijkerk

Project van de maand

Elke maand zetten we, in samenwerking met ArchiComm, een bijzonder bouwproject in de schijnwerpers. ArchiComm is een platform voor architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur dat met ons samenwerkt om de unieke samenwerkingen, innovatieve ontwerpen, en duurzame bouwprojecten te belichten. Van moderne commerciële gebouwen tot inspirerende wooncomplexen. Deze 12 projecten maken kans om gekozen te worden als het ‘Project van het jaar’ in Nederland.

In 2020 stond de Rehobothschool voor een spannende uitdaging. Met de behoefte aan meer bruikbare binnenruimte en de wens om thematisch onderwijs op de begane grond te faciliteren, werden drie architectenbureaus benaderd voor voorstellen. Het ontwerp van KYK architecten, onder leiding van Jorris Hoste en Gert-Jan Luiten, kwam als winnaar uit de bus. Dit ontwerp was niet alleen een antwoord op de praktische behoeften van de school, maar bracht ook een nieuwe geveluitstraling, die de houten gevel uit de jaren ’70 verving.

Het idee achter het nieuwe ontwerp kwam van Gert-Jan, die geïnspireerd werd door een mozaïekelement dat hij op de school zag. Dit element werd de basis van de gevelopbouw, waarin gecombineerde kleuren terugkwamen. Daarnaast zorgde een ruim overstek, bekleed met Trespa® Meteon®, voor een oplossing tegen de late zon.

Het resultaat is een prachtig vernieuwde school waarbij zowel de functionele als esthetische doelen zijn bereikt. De Rehobothschool kan nu genieten van meer ruimte, zowel binnen als buiten, en een nieuwe gevel die past bij de hedendaagse uitstraling van het onderwijs.

Rehobothschool, Nijkerk

Edukacja - Nijkerk, Holandia
Używane produkty
Cactus Green Cactus Green Trespa® Meteon® A35.4.0
Finishes
Satin
Zamów próbkę
Turf Green Turf Green Trespa® Meteon® A36.3.5
Finishes
Satin
Zamów próbkę
View case

Projectteam
Opdrachtgevers: Rehobothschool
Architect: Jorris Hoste & Gert-Jan Luiten, KYK architecten
Installateur: Martie Doppenberg, Bouwbedrijf Doppenberg Nijkerk
Applicateur en dealer: Ron van der Laak, Michon Dak- & Geveltechniek Vianen