Trespa project van de maand – Januari 2024

Losplaats 4, Maarheeze

Project van de maand

Elke maand zetten we, in samenwerking met ArchiComm, een bijzonder bouwproject in de schijnwerpers. ArchiComm is een platform voor architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur dat met ons samenwerkt om de unieke samenwerkingen, innovatieve ontwerpen, en duurzame bouwprojecten te belichten. Van moderne commerciële gebouwen tot inspirerende wooncomplexen. Deze 12 projecten maken kans om gekozen te worden als het ‘Project van het jaar’ in Nederland.

In een sfeervolle wijk, waar ooit een moestuin lag, hebben Marcelle en Justin hun droomwoning gerealiseerd. De reis naar deze droomwoning begon met een kavel die door zijn prijs en de bomen op het perceel lang onaangeroerd bleef. Echter, dankzij een prijsdaling van de gemeente en de kap van diverse bomen werd deze prachtige locatie plotsklaps bereikbaar.

De keuze voor architect Roel Lamers van architectenbureau ZIJN was een natuurlijke. Marcelle en Justin waren al bekend met zijn werk en na enkele gesprekken was het eerste ontwerp een feit. Dit ontwerp evolueerde naar een kubistische vorm, wat uiteindelijke resulteerde in het definitieve ontwerp.

De woning is een toonbeeld van nuances in materialen en kleurgebruik. Elk element draagt bij aan een harmonieus geheel. Zo is de gevel opgebouwd uit diverse materialen, waardoor het totaalplaatje perfect klopt. Marcelle, met haar achtergrond bij Trespa, had de specifieke wens om Trespa-panelen toe te passen. De keuze was niet alleen gebaseerd op onderhoudsgemak, maar als een ‘levende showroom’.

Woonhuis Losplaats 4, Maarheeze

Individual Housing - Maarheeze , Netherlands
These products were used
Aged Ash Aged Ash Pura® NFC PU17
Finishes
Matt
Order Sample
View case

Architect Roel Lamers benadrukt het belang van een kwalitatief hoogwaardige aannemer voor dergelijke projecten. De samenwerking met Willem van Gogh van Bouwbedrijf van Gogh was cruciaal. Zijn expertise in maatwerk en aandacht voor detail in de afwerking maakten de droomwoning tot werkelijkheid.

De reis naar deze droomwoning toont aan hoe visie, vakmanschap en de juiste materialen samen een thuis creëren dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een verhaal vertelt van passie, duurzaamheid en innovatie.

Projectteam
Opdrachtgevers: Marcelle Hodgson-Stokx & Justin Stokx
Architect: Roel Lamers, architectenbureau ZIJN
Installateur: Willem van Gogh & Geert van Gogh, Bouwbedrijf van Gogh
Distributeurs: Brentjens Bouwmaterialen en Ceves Vergeer