Archicomm NL: Project van de maand oktober

Boon Edam

Archicomm Nederland: Trespa project van de maand, oktober

Boon Edam

Dit project, gelegen in Edam, getuigt van de toewijding aan duurzaamheid, esthetiek en vakmanschap die Boon Edam kenmerkt.

Architect: TBE-ZA architecten en ingenieurs.

Duurzaamheid als fundament
Het behoud van het bestaande casco en de staalconstructie was van essentieel belang voor de duurzaamheid van het gebouw van Boon Edam. De keuze voor Trespa® als gevelbekleding benadrukt de voorkeur voor onderhoudsarme materialen met een lange levensduur. De realistische steenlook van Trespa® Meteon® Naturals, gecombineerd met de matt-rock afwerking, voegt niet alleen dynamiek en lichtspel toe, maar behoudt ook zijn uitstraling door de jaren heen.

Ritmiek en horizontaliteit

Het ontwerp van het gebouw kenmerkt zich door strakke ritmiek en balans tussen horizontaliteit en verticaliteit. Donkere horizontale banden vormen de basis van het ontwerp, wat resulteert in een rustige uitstraling. Deze keuze benadrukt niet alleen de precisie van de detaillering, maar creëert ook een visueel aantrekkelijk geheel.

Materiaalkeuze
De producten van Boon Edam staan bekend om strakke en verfijnde detaillering. Trespa sluit naadloos aan op deze normen. De maatvaste platen van Trespa, samen met de mogelijkheid om strak te detailleren, waren doorslaggevende factoren in de materiaalkeuze. Bovendien biedt Trespa een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en heeft het ondersteuning geboden bij het minimaliseren van snijverlies in het ontwerp.

Ontwerpvrijheid

Waarom zouden TBE-ZA architecten Trespa aan andere architecten aanraden? Het antwoord is: De strakke detaillering, de goede prijs/kwaliteitverhouding, de ruime keuze in kleuren en structuren waardoor er ruime ontwerpvrijheid. De samenwerking heeft geholpen bij het verwezenlijken van een gebouw dat niet alleen de essentie van het bedrijf weerspiegelt. Het is niet zomaar een kantoorpand; het is een eerbetoon aan de uitstraling en reputatie van het bedrijf.